Blog

"A cégek igényeihez mérten képezzük fejlesztőinket" – Interjú, II. rész

"A cégek igényeihez mérten képezzük fejlesztőinket" – Interjú, II. rész

2017-03-24 17:20

Címkék:

Ki az ideális jelölt? Mire számíthat az, aki itt végez? De az is kiderül, mivel töltik szabadidejüket a Reaktorlabs vezetői. A Reaktorlabs ügyvezetőjével, Hájer Ádámmal, Magyar Gergely és Piya Csaba alapítókkal és Varga József oktatásvezetővel készült interjúnk első részét itt olvashatod.

Jelenleg milyen képzés fut és milyen tematikával?

Csaba: Fullstack szoftverfejlesztői képzést indítottunk még februárban, Microsoft .NET-es technológiára építkezve. A nálunk tanulók egy összetett szoftver minden komponenséhez értenek majd annyira, hogy el tudják készíteni a megfelelő kódot: a backendhez, az adatbázishoz, illetve a front-end oldali felhasználói felületek kialakításához is érteni fognak. A specifikációtól, a kódoláson és tesztelésen át a deploymentig bárhol be tudnak majd csatlakozni a fejlesztési folyamatba, ha szükséges. Következő képzésünk egyébként szeptemberben indul, hasonló tematikával, már a jelentkezési felületet is megnyitottuk.

Beszéltünk már arról, miért hiánypótló itthon ez a képzés, de kiknek ajánljátok pontosan a Reaktorlabs szoftverfejlesztői képzéseit?

Gergely: Sablonos válasz, de így van: tényleg mindenkinek. (nevet) Mindenkinek, aki részt akar venni ebben az új ipari forradalomban.
Ádám: Azoknak, akik profi fejlesztő csapattól szeretnék megtanulni az alapokat a lehető legrövidebb idő alatt a leghatékonyabban. Továbbá fontos, hogy egy motivált közösség részese lehet, hiszen itt ugyanazért a célért küzdenek együtt a tanulók 18 héten keresztül.
Csaba: A nemrég indult képzést elsősorban a pályát váltani szándékozóknak ajánlottuk. Azoknak, akik már valahol dolgoztak vagy épp akkor fejezték be tanulmányaikat, de inkább informatikával akartak foglalkozni.

Milyen tudásra számíthat az, aki itt végez?

Csaba.: Egy olyan junior szintű tudást lehet megtanulni nálunk a nulláról, melyben a hallgatók megismerik a többrétegű szoftverrendszerek alapjait. A képzés sikeres elvégzését követően minden végzett hallgatónknak állásajánlatot tudunk nyújtani valamelyik partner cégünknél, így azonnal, a gyakorlatban is kamatoztatni tudják a frissen szerzett tudásukat. A cégek igényeihez mérten képezzük hallgatóinkat, az ő technológiai igényeiket vesszük figyelembe a képzés utolsó részénél. A képzés 3 modulból épül fel: alapozó, komplexebb szoftverfejlesztés, fejlesztési fázisok, az utolsó modulban pedig a partnercégek technológiájára készül fel a hallgató.

Utolsó kérdésünkhöz érkeztünk (itt kedvesen közbevágnak az interjúalanyok – a szerk.)
Csaba:
Bocsánat, csak fontosnak érzem még elmondani, hogy a Reaktorlabs küldetése, hogy tudásalapú társadalom épüljön ki. Magasan képzett szakemberek legyenek, hozzáadott értéke legyen a szaktudásunknak. Ne csak mások összeszerelő üzeme legyünk, hanem hogy nálunk, Magyarországon teremjenek a következő sikeres startup cégek. A LogMeIn és a Prezi nagyon jó példák, ilyenekből kell több, hogy megerősödjön a hazai KKV szektor és ehhez elengedhetetlen, hogy minél több jól képzett szakember legyen, akik itthon is szeretnének maradni és dolgozni. A Reaktorlabs egy katalizátor lehet ebben.
Ádám: Én nagyon szeretném, ha minél több hallgató el tudná végezni a képzésünket, hogy elhelyezkedhessen az IT szektorban.

És akkor az utolsó kérdés: régóta dolgoztok ebben a szakmában, ez a szenvedélyetek, így adódik a kérdés, mi az, amit a szabadidőtökben szívesen csináltok? A munka és a hobbi mennyire kapcsolódik össze?

Gergely: Minden, ami család; ha sportról van szó, akkor squash, ha nézni kell, akkor nagy NFL rajongó vagyok, de nagyon szeretek kertészkedni is.

Ádám: Nagyon szeretek a családommal és a barátokkal időt tölteni, de jöhetnek a sorozatok és a könyvek is!  

Csaba: Sokat squasholok, eljárok futni is, ha nincs nagyon hideg. (nevet) Emellett szívesen utazunk családdal vagy barátokkal, belföldre inkább hosszabb hétvégére a családdal, külföldre meg nagyobb társasággal. De azért nem megy mindig egyből a kikapcsolódás, kell egy pár nap mire fejben is sikerül elszakadni a munkától.

József: Szabadidőmben hegymászó edzőként is tevékenykedem, és ezzel a tapasztalattal (is) tudok üzenni annak, aki nálunk tanulni szeretne: Ne mástól várjuk, hogy megtanítsanak, hanem magamtól várom, hogy megtanuljam. Ez a helyes mentalitás, ez az, amivel megoldhatók a szakmánkban felmerülő kihívások. A hegymászásnál is így van, ha Te nem akarsz felmenni, én bármit tehetek, de Te lent maradsz.

Készen állsz?

Ne maradj le következő képzésünkről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsők között értesülj az indulás időpontjáról!

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem jó a következő tanfolyam időpontja? Érdekelnek az IT szakma hírei? Add meg az e-mail címed, és még azelőtt értesítünk következő tanfolyamunkról, mielőtt meghirdetjük. Értesülj a legfontosabb aktuális szakmai hírekről, eseményekről.

Feliratkozom

Copyright © [r]eaktorlabs