Blog

A nőkre is szükség van a szoftverfejlesztő világban

A nőkre is szükség van a szoftverfejlesztő világban

2017-12-07 18:42

Címkék:

Diákunk, Statkiewicz Sonja szerint nagy szükség van a nőkre a szoftverfejlesztő szakmában. Más gondolkodásmód és problémamegoldó képesség jellemzi őket mint a férfiakat. Ez segíthet a feladatok gyorsabb megoldásában. Olvass tovább, hogyan képzeli el Sonja szoftverfejlesztőként magát a többnyire férfiak uralta világban.

Mivel foglalkoztál, mielőtt jelentkeztél programozó képzésünkre?

,,A mai napig modellkedéssel és fotózással foglalkozom. Korábban kereskedelmi referensként dolgoztam egy bútorgyártó cégnél. Miután jelentkeztem a ReaktorLabs programozó képzésére, kiderült, hogy az irodájukban lévő bútorok nagy része cégünktől érkezett. Ráadásul én is tartottam a kapcsolatot velük, csak akkor még nem tudtam, mivel foglalkoznak.”

Miért döntöttél úgy, hogy szoftverfejlesztő leszel?

,,A programozás mindig izgatta a fantáziám. Meg akartam tudni, hogy alkalmas vagyok-e a szakmára, így elmentem egy 5 alkalmas programozó képzésre. Pozitív megerősítést kaptam, így felmondtam a munkahelyemen és jelentkeztem.

Miként tud hozzájárulni szerinted gondolkodásmódod a programozáshoz, később egy IT-cég sikereihez?

,,Igyekszem fenntartani a folyamatos kommunikációt, hogy átlássam a csoporttársaim feladatait. Ez azért fontos, mert így jobban megismerjük egymást, könnyebben tudunk kérdezni egymástól és segíteni a másiknak. Nagyon kitartó vagyok, figyelek az apró részletekre. Magas a monotonitástűrő-képességem, ezért sokkal elszántabban tudok debuggolni.”

Mit szeretsz a programozásban?

,,A sikerélményt! Amikor egyedül össze tudok hozni egy feladatot az elhangzott tananyag alapján. Ez motivál igazán!”

Mi a terved a jövőt illetően, ha már fejlesztő lesz belőled?

,,A weboldal design kialakítása helyett inkább a funkcionális problémamegoldás az, ami érdekel. Számomra nem az a lényeg, hogy jól nézzen ki, hanem hogy jól működjön az oldal. A C# és az SQL érdekel mélyebb szinteken.”

Mik az eddigi tapasztalataid a kódolással kapcsolatban? Mit üzennél másoknak, akik kacsingatnak a programozó képzéssel?

,,Úgy érzem magam, mint Alice Csodaországban. Belecsöppentem egy új világba, ami tele van újdonsággal. Ha már megvan a gondolat, hogy szeretnéd kipróbálni, miért ne tedd? Próbálj ki egy alap programozó tanfolyamot, kóstolj bele. Aztán határozd el magad!”

 

Készen állsz?

Ne maradj le következő képzésünkről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsők között értesülj az indulás időpontjáról!

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem jó a következő tanfolyam időpontja? Érdekelnek az IT szakma hírei? Add meg az e-mail címed, és még azelőtt értesítünk következő tanfolyamunkról, mielőtt meghirdetjük. Értesülj a legfontosabb aktuális szakmai hírekről, eseményekről.

Feliratkozom

Copyright © [r]eaktorlabs